Соларни системи

Понуда на соларни системи

 

 

 

 

 

Соларен систем 6kW за куќи

 

* 15 Соларни фотоволтаични монокристални панели од 415W
* 6 kW Соларен инвертер монофазен трансформатор
* 4 ГЕЛ Соларни Батерии од 140ah за складирање до 7kWh во Батерии
* Монтажни елементи
* Монтажа

Нето цена: 8.500€ или 525.100ден

Можност за купување на еко кредит преку Банките со ЕУ Грант од 15-20% со тоа се намалува кредитот до 20% или 1700€ и исплата на остаток на рати со заштеда на скапа електрична енергија, после монтажата може да се аплицира плус за државна субвенција од 1,000€ за побрза исплатливост на соларниот систем.
Дневно производство на електрична енергија просек 32 kWh, месечно заштеда просек 937kWh за сите домашни монофазни апарати, како и топла вода, греење и ладење со инвертер клими за максимална заштеда на електрична енергија.
Годишно производство просек 11.250kWh електрична енергија или заштеда од 90.000ден или 1500 евра годишно, со исплатливост на инвестцијата со заштеда, грант и субвенција за просек 4 години.

 

 

 

 

 

Соларен систем 12kW за поголеми куќи со топлински пумпи

 

* 30 Соларни фотоволтаични монокристални панели од 415W
* 12 kW Соларен инвертер 3фазен трансформатор
* 8 ГЕЛ Соларни Батерии од 210ah за складирање до 20kWh во Батерии
* Монтажни елементи
* Монтажа

Нето цена: 17.500€

Можност за купување на еко кредит преку Банките со ЕУ Грант од 15-20% со тоа се намалува кредитот до 20% или 2550€ и исплата на остаток на рати со заштеда на скапа електрична енергија, после монтажата може да се аплицира плус за државна субвенција од 1,000€ за побрза исплатливост на соларниот систем.
Дневно производство на електрична енергија просек 65 kWh, месечно заштеда просек 2000kWh за сите домашни монофазни апарати, како и топла вода, греење и ладење со инвертер клими за максимална заштеда на електрична енергија.
Годишно производство просек 24,00kWh електрична енергија или заштеда од 180.000ден или 3,000 евра годишно, со исплатливост на инвестцијата со заштеда, грант и субвенција за просек 4 години.

 

 

 

 

 

 

Мали Соларни Системи за Викендици со 2 соларни панели

 

* 2 Соларни панели монокристални 540W,
* 1kW Соларен инвертер инвертер монофазен
* Монтажни елементи
* Монтажа

Нето цена: 1.500€

Избор на соларна гел батерија од 100ah или 140ah.
Соларна Гел батерија не е вклучена во цената.
Може да се вклучуваат повеке ЛЕД Сијалици, ТВ, Фрижидер мал за во кола со адаптер, полњачи за мобилни и лаптоп,
Дневно производство 5kWh, месечно производство 150kWh.

 

 

 

 

 

Мали Соларни Системи за Викендици со 4 соларни панели

 

* 4 Соларни панели монокристални 540W,
* 3kW Соларен инвертер инвертер монофазен
* Монтажни елементи
* Монтажа

Нето цена: 2.400€

Избор на соларна гел батерија од 2х 100ah или 2х 140ah.
Соларни Гел батерии не се вклучени во цената.
Може да се вклучуваат повеке ЛЕД Сијалици, ТВ, Фрижидер,полњачи за мобилни и лаптоп, хидрофор и друго до 3kW.
Дневно производство 10kWh, месечно производство 300kWh