Алтернативни извори на енергија

Запознајте се

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Соларен фотонапонски систем 12kW 3фазен за сопствена електрична енергија за домашни апарати и заштеда на електрична енергија за Воздушни топлински пумпи за максимална заштеда на греење, ладење и топла вода со топлински пумпи, Соларен фотонапонски систем 12kW може да се монтира на кровна површина или тераса, паркинг настрешница и користење на енергијата за топлински пумпи нови или веке инсталирани, топлинските пумпи не се вклучени во цената

Соларен систем 12kW за поголеми куќи со топлински пумпи

* 30 Соларни фотоволтаични монокристални панели од 415W
* 12 kW Соларен инвертер 3фазен трансформатор
* 8 ГЕЛ Соларни Батерии од 210ah за складирање до 20kWh во Батерии
* Монтажни елементи
* Монтажа

Нето цена: 17.500€

Можност за купување на еко кредит преку Банките со ЕУ Грант од 15-20% со тоа се намалува кредитот до 20% или 2550€ и исплата на остаток на рати со заштеда на скапа електрична енергија, после монтажата може да се аплицира плус за државна субвенција од 1,000€ за побрза исплатливост на соларниот систем.
Дневно производство на електрична енергија просек 65 kWh, месечно заштеда просек 2000kWh за сите домашни монофазни апарати, како и топла вода, греење и ладење со инвертер клими за максимална заштеда на електрична енергија.
Годишно производство просек 24,00kWh електрична енергија или заштеда од 180.000ден или 3,000 евра годишно, со исплатливост на инвестцијата со заштеда, грант и субвенција за просек 4-5 години.